Bedrijfsinfo

Uniek Bedrijfsmakelaars is een jong en dynamisch makelaarskantoor die zich vanuit Enter (Overijssel) en Apeldoorn o.a. richten op de kantoren, bedrijfsruimten en winkelmarkt. Daarnaast kunt u ook terecht bij Uniek Woningmakelaars voor een prettige en snelle verkoop of aankoop van een woning. Met 100% passie en volledige inzet streven wij altijd naar het hoogst haalbare!

Wij willen een betrouwbare en gedegen samenwerkingspartner zijn voor onze opdrachtgevers en streven altijd naar het hoogste. Door onze tomeloze inzet, marktkennis en betrokkenheid bent u gewaarborgd van het beste advies. Wij zijn een perfecte samenwerkingspartner omdat wij denken in duidelijke en korte lijnen.

Opdrachtgevers

Als opdrachtgevers beschouwen wij o.a.:
  • Nationale en internationale institutionele beleggers;
  • Projectontwikkelaars;
  • Particuliere beleggers;
  • Eigenaren en gebruikers;
  • Gemeenten;
  • Diverse winkelformules.

Cliëntenonderzoek

Het is u wellicht opgevallen dat wij veel persoonlijke vragen stellen. Dit komt doordat de overheid sinds 25 juli 2018 makelaars de rol van poortwachter heeft gegeven. Eerder waren het vooral banken in deze rol. Voor u en ons heeft dit de nodige veranderingen en verantwoordelijkheden meegebracht.

Waarom vragen wij wat we vragen?
Op basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) moeten wij al onze klanten identificeren en die identiteit verifiëren, dus ook die van u. Kortom: wij moeten weten met wie wij zaken doen vóór wij met de werkzaamheden starten. Bij een rechtspersoon moeten wij de UBO vaststellen. De UBO is de uiteindelijk belanghebbende (natuurlijk persoon) van de vennootschap of andere juridische entiteit. Wij zijn verplicht alle mogelijke middelen in te zetten om de UBO vast te stellen. Het kan namelijk voorkomen dat een UBO zich schuilt achter een rechtspersoon. Naast het identificeren en verifiëren brengen wij in kaart waar u woont. Dit heeft te maken met het feit dat er landen zijn met een verhoogd risico op witwassen en/of financiering van terrorisme. Daarom doen wij dus onderzoek naar waar u woont en leggen dit vast.

Waarom wordt er gevraagd naar de herkomst van gelden?
We zijn er dan nog niet, want hoe gaat u de aankoop financieren? Waar komt het geld vandaan? Zo’n vraag zorgt wellicht voor onbegrip bij u, maar helaas zijn wij het verplicht om te achterhalen wat de herkomst is van het geld waarmee u uw aankoop gaat financieren. Waarom? Omdat we van de wetgever moeten vaststellen dat u met uw aankoop geen geld wilt witwassen. Als we dit in kaart hebben gebracht voldoen wij aan onze verplichting vanuit de Wwft.

Meldpunt ongebruikelijke transacties
Daarnaast zijn wij ook verplicht een melding te doen bij de FIU (Financial Intelligence Unit) Nederland. Dit zijn wij verplicht als wij een vermoeden hebben van een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie. Bijvoorbeeld als wij geen reële verklaring van u krijgen over de herkomst van de gelden. Wij begrijpen dat het cliëntenonderzoek om privacygevoelige informatie vraagt, vanuit de wet- en regelgeving is dit vastgelegd en makelaars moeten hieraan voldoen. Het verzoek om deze informatie is niet in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Status
Status
+ Meer tonen
Soort object
Soort object
+ Meer tonen
Prijs
Prijs - slider
€ 0,-€ 1.825.000,-
Oppervlakte
Oppervlakte
Provincie
Provincie
Status
Status
+ Meer tonen
Soort object
Soort object
+ Meer tonen
Prijs
Prijs - slider
€ 0,-€ 1.825.000,-
Woonoppervlakte
Woonoppervlakte - slider
02511